10 důvodů proč jíst čokoládu

Čokoláda » 10 důvodů proč jíst čokoládu

  • chocolate
    chocolate

 

1. Zlepšuje náladu – čokoláda zvyšuje hladinu serotoninu v mozku.

2. Snižuje krevní tlak – američtí vědci přišli na to, že ti, kdo si pravidelně dopřáva­jí malé množství hořké čokolády, mají nižší krevní tlak i hladinu ‚špatného‘ cholesterolu.
3. Chrání před mrtvicí
– pravidelná konzumace čokolády snižuje podle rozsáhlého výzku­mu riziko mrtvice o 22 %.
4. Prodlužuje život
– čokoláda podporuje zdravé fungování kardiovaskulárního systému, zamezuje kornatění tepen a obsahuje silné antioxidan­ty chránící kůži před UV zářením.
5. Zlepšuje fungování mozku

6. Snižuje riziko rakoviny – čokoláda zvyšuje hladinu flavonoidů, ty prokazatelně chrání buňky před poškozením volnými radikály.

7. Obsahuje celé spektrum stopových prvků a vitamínů
8. Pomáhá při hubnutí
– dánští odborníci  zjistili, že pokud si před jídlem dáte kvalitní hořkou čokoládu s vysokým podílem kakaa, sníží se chuť na sladké a tučné pokrmy.
9. Afrodisiakum a její konzumace je lepší než líbání
– tvrzení britských vědců má i oporu v historii, protože indiáni ji odedávna používali jako účinné afrodisiakum.
10. Bojuje proti zubnímu kazu
– kakao obsahuje antibakteriální látky, které pomáhají bojovat proti zubnímu kazu. Platí pouze pro hořké vysokoprocentní čokolády!

 

Tohle jsou jen ty nejdůležitější, najde se jich totiž ještě daleko víc …………