Michel Cluizel

Pralinky » Michel Cluizel

  • Michel Cluizel
    Michel Cluizel
  • Nugát
    Nugát
  • ocenění
    ocenění
  • chladící zařízení
    chladící zařízení
  • Marcipánové srdce
    Marcipánové srdce
  • Lískooříšková pusinka
    Lískooříšková pusinka

Výjimečnou francouzskou čokoládu Michel Cluizel naleznete pouze ve specializovaných prodejnách jako je ta naše. Ve výrobcích se používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoliv příměsí, všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů, některé dokonce v biokvalitě. Michel Cluizel systematicky navazuje úzkou spolupráci s pěstiteli, kterým nabízí nadstandardní ceny - takzvaný Fair trade a dohlíží na celý proces zrání a sklizně, aby byla zaručena co nejvyšší kvalita kakaových bobů.

V současné době spolupracuje se sedmi plantážemi z oblastíSanto Domingo, Venezuela, Svatý Tomáš, Madagaskar(2x), Papua Nová Guinea(2x).

 

OCENĚNÍ: 

Mangaro Laitzlatá medaile, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008 a bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, Best Milk Chocolate Bar.

 

Mangaro Noirprvní místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003 a stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2007, Best bean to bar.

 

Maralumi Noirzlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2007, Best bean to bar a první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2005

 

Cena „Great Taste Award“

(Tato cena je udělovaná britskou „Guild of Fine Food“ asociací, je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Každoročně je udělována těm nejchutnějším a nejkvalitnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.)

 

Academy of Chocolate byla založena roku 2005 v Londýně. Kromě hodnocení kvality čokolád a každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.